Hoe krijg je een sixpack? 

Een wasbordje, oftewel een sixpack, is de droom van veel mannen. Maar zoals met veel dingen, krijg je niet zomaar een gestroomlijnd lichaam en een sixpack cadeau. Wat moet je doen om dit felbegeerde wasbordje te krijgen? 

Een sixpack is niks anders dan je buikspieren die zichtbaar zijn. Het kan heel goed zijn dat je buikspieren goed ontwikkeld zijn, maar dat je toch geen zichtbare sixpack hebt. Dit komt door het vetlaagje dat er nog overheen zit. Je kunt dan trainen wat je wilt en sit-ups doen tot je een ons weegt, maar een sixpack krijg je niet. Hoe dan wel? 

Voeding is extreem belangrijk 

Zoals gezegd houdt dat vetlaagje het verschijnen van je sixpack tegen. Dat betekent dat je door middel van je voeding er voor moet zorgen dat dit verdwijnt. Je voeding en je training zal er op gericht moeten zijn dat je lichaam vet gaat verbranden. Dat betekent weinig vet in je voeding en vooral veel eiwitten. Deze zijn goed voor spierherstel en vetverbranding. Daarnaast een pittige krachttraining, die er voor zorgt dat je ook blijft verbranden nadat je getraind hebt.  

Als je hier goed mee aan de slag wilt, is het verstandig een personal trainer te raadplegen. Deze kan voor een trainingsschema en een voedingsschema opstellen dat afgestemd is op jouw lichaam en je doel een sixpack te krijgen. Je zal merken dat er in dat voedingsschema veel zuivel en eieren staan: juist de eiwitten die je spieren nodig hebben. Wanneer je op deze manier aan de slag gaat zul je merken dat je al na een paar weken een zichtbare sixpack hebt. 

Dit vind je misschien ook leuk...