Payroll vanuit een werknemers gezien

payroll bedrijvenPayrolling is een arbeidsconstructie waarbij een werkgever een beroep doet op een derde partij om alle administratieve en juridische zaken met betrekking tot de tewerkstelling van die werknemer af te handelen. Dit betekent dat de werknemer officieel een werknemer van de derde partij – of van de  payroll bedrijven – is.

Payroll bedrijf neemt veel uit handen

Het payrolling bedrijf zal normaal gesproken vele taken op zich nemen. Denk hier onder andere aan de volgende zaken: sociale verzekeringspremies, werkvergunningen, contract management en alle andere mogelijke HR-diensten.

Payrolling is de term die in Nederland het meest gebruikt wordt om deze constructie te beschrijven, maar het kan ook worden aangeduid met andere namen zoals ‘outsourcing’, ‘employee leasing’ en ‘contract lease’. Aangezien het payrolling bedrijf de legale werkgever wordt, staat payrolling los van salarisadministratie. Vaak is dit overigens wel een taak die je ook door het payrolling bedrijf kan laten doen

Is payrolling eigenlijk interessant voor de werknemers zelf?

Mensen denken meestal dat payrolling alleen interessant is voor de werkgever. Dit is absoluut niet het geval. In sommige gevallen hebben werknemers betere arbeidsvoorwaarden via een payrollbedrijf. Er zouden bijvoorbeeld betere CAO-voorwaarden en een betere pensioenregeling kunnen zijn bij het payroll bedrijf voor een werknemer Veendam. Dit zorgt er dan ook voor dat je als werknemer perfect aan de slag kan voor een payroll bedrijf. Nadeel voor de werknemer is alleen wel het flexibele karakter. Je weet namelijk niet precies hoe lang het bedrijf de werknemers nodig heeft en hoe lang je in dienst zult zijn voor het bedrijf.

Dit vind je misschien ook leuk...