Losse lessen of een pakket afnemen bij rijschool

Als je rijlessen gaat nemen heb je natuurlijk allereerst de keuze welke rijschool je moet nemen. Daarbij is het belangrijk dat niet alleen de instructeur maar ook de manier van lessen bij je past. Je kunt bij veel rijscrijschoolholen kiezen voor losse lessen of een pakket. Maar wanneer kies je nu het beste voor losse lessen en wanneer kies je beter voor een pakket bij een rijschool, zoveel rijlessen heb je gemiddeld nodig.

Losse lessen nemen

Wanneer je losse lessen afneemt betekent dit dat je afhankelijk van je vorderingen eerder of later je rijexamen gaat aanvragen. De ene persoon leert sneller dan de andere. Er zijn dus mensen die na 3 maanden hun rijexamen kunnen aanvragen en er zijn ook mensen die er een jaar over doen. Losse lessen betaal je per les aan je rijschool of instructeur.

Als je een pakket afneemt bij je rijschool dan betaal je één bedrag waarin al je lessen zitten en je theorie- en rijexamen. In veel gevallen mag je dan zelfs 2 keer rijexamen doen voor dit bedrag zonder extra te hoeven bij betalen.

Rijexamen

Wanneer je snel leert en in één keer je rijexamen haalt kan zo’n pakket duurder uitvallen dan wanneer je losse lessen had genomen. Maar als je weet dat je er misschien wel wat langer over doet, dan kan zo’n pakket juist voordelig zijn.

Maak dus een afspraak met je rijschool en bespreek de voor- en nadelen van losse lessen en een pakket. Op die manier kun je een goede afweging maken wat voor jou de beste keuze is.

Dit vind je misschien ook leuk...